Yumurtalık Tedavisi ve Aşılama - Özel Hastane Randevu Al , Özel Hastane Arama Motoru

Yumurtalık Tedavisi ve Aşılama


Kısırlık oranları hergeçen gün ülkemizde ve tüm dünyada artmaktadır. Tıbbi tanımlama olarak bir yıl korunmasız ilişkiye rağmen gebelik oluşmaması kısırlık olarak adlandırılır. Tedavi için başvuran hastalar, kadın ve erkek olarak ayrı ayrı değerlendirilir.Kadının adetliyken doğurganlıkla ilgili hormon ölçümleri yapılır, yumurtalık değerlendirmesi için vajinal ultrason ve rahim içi-tüp değerlendirmesi için ise ilaçlı rahim filmi çekilir. Erkek için ise sperm analizi uygulanır. Bu tetkikler sonucunda hastalar aşılama veya tüp bebek tedavisine yönlendirilir.
 
Aşılama tedavisinde kadına, adetliyken yumurta geliştirici ilaçlar başlanır. Ortalama 10-14 günlük takip sonunda gelişen yumurta çapı ultrason ile ölçülür, uygun değerlerde ise çatlatma iğnesi uygulanır ve 34-36 saat sonrasında aşılama uygulanır. Aşılamada amaç en sağlıklı, en hareketli, dölleme kabiliyeti en iyi olabilecel spermleri vermektir. Bu işlem öncesinde erkekten alınan sperm örneği labaratuarda bazı basamaklardan geçerek ortalama 1,5-2 saatte hazırlanır. Aşılama plastik bir kanül ile rahim içine yapılır, bu işlem çoğu zaman kolay ve ağrısız olur ,fakat bazı hastalarda rahim ağzını açmak için özel aletler kullanılmak zorunda kalınabilir, ancak bu durumda ağrı hissedilebilir yada kanama gözlenebilir.
 
Aşılama ile yumurta geliştirme tedavisinin sayısı hastanın yaşına göre değişir.Genç hastalarda 6-8 defaya kadar uygulanabilirken, bu sayı ileri yaş hastalarda (>35) daha erken dönemde tüp bebeğe yönlendirme ihtiyacından dolayı çok daha az olabilir.
 
Yumurta geliştirici ilaçlar tablet şeklinde veya enjeksiyon şeklinde olabilir.Tablet olan ilaçlar ilk tedavi seçeneğidir ve ucuzdur, fakat enjeksiyon halindeki ilaçlar ileri tedavi ve ileri yaş hastalarda tercih edilir ve pahalıdır, bu ilaçlar için hastanın sağlık güvencesi uygun ise rapor cıkarılabilir, daha ekonomik hale getirilebilir. 
 
Hastanemiz kısırlık bölümüne başvurmak isteyen hastalarımiz için:
1.Kadın adetli olması (adetin en geç 5. günü) 
2.Daha önce yapılmış tetkik sonuçlarının beraberinde getirilmesi takip ve tedaviyi kolaylaştıracağından tavsiye edilmektedir.

Yumurtalık Tedavisi ve Aşılama Videosu İzle, Yumurtalık Tedavisi ve Aşılama Videosunu Seyret Yorum Yap
Etiketler; »Tüp Bebek işlemleri » Tüp Bebek soruları » Tüp Bebek bilgi
Etiketler » Tüp Bebek işlemleri   » Tüp Bebek soruları   » Tüp Bebek bilgi  

SAĞLIK HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri