Özel Denge Tıp Merkezi - Özel Hastane Randevu Al , Özel Hastane Arama Motoru

Özel Denge Tıp Merkezi

Kategori : Özel Tıp Merkezi
İl : Kocaeli Özel Hastaneleri
Randevu : Özel Denge Tıp Merkezi Randevu Almak İçin Tıklayınız
Tahlil Sonucu : Özel Denge Tıp Merkezi Tahlil Sonucu İçin Tıklayınız
Fark : %200
Telefon : (262)3220623
Randevu Telefonu : (262)3220623
Fax : (262)3211642
Link : Özel Tıp Merkezi web sitesi
Mail : info@dengetipmekezi.com
Adres : Mehmet Ali Paşa Yenişehir Mah.Dönmez Sok. No:4 İZMİT KOCAELİ

Genel Bilgiler

 
profil Hastane Adı ÖZEL NOKTA ERİŞKİN-ÇOCUK RUH SAĞ-HAST. DAN. TEDAVİ VE EĞİTİM MERKEZİ TİC. LTD. ŞTİ. Unvanı ÖZEL DENGE TIP MERKEZİ
İl KOCAELİ İlçe  
(*)SGK İle Anlaşmasız Doktor Sayısı 0 Yatak Sayısı 0
İlave Ücret Oranı En fazla % 200 ilave ücret alabilir.
(*)Randevu Bilgisi 0262 322 06 23
(*)Hastane Açıklaması KURUMUMUZDA SGK İLE ANLAŞMALI OLARAK BİREYSEL PSİKOTERAPİ HİZMETİ VERİLMEKTEDİR.TERAPİSTLERİMİZ : BAHAR BEDİ , GONCA ŞEN , GÖKÇE UÇANKUŞ , MEHMET GÜNEY ZİYALAN , PINAR SARI , TUĞBA SARI , GİZEM ARABACI

Doktorlar ve Çalışma Saatleri

Çalışma Şekli Sözleşme Konusu Ad Soyad Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Paz
1
Tam Zamanlı GÖĞÜS HASTALIKLARI BİROL BAYRAMGÜRLER                
Tam Zamanlı PSİKİYATRİ AHMET KOCABIYIK                
Tam Zamanlı PSİKİYATRİ FAHRİ KARSON                
Tam Zamanlı PSİKİYATRİ BAHAR EKEN                

Anlaşmalı Branşlar

Sözleşme Konusu Sözleşme Konusuna Bağlı Branşlar Sözleşme Durumu
1
PSİKİYATRİ Psikiyatri Sözleşmeli
GÖĞÜS HASTALIKLARI Göğüs Hastalıkları Sözleşmeli

İletişim Bilgileri

Adres Mehmet Ali Paşa Yenişehir Mah.Dönmez Sok. No:4
Telefon (262)3220623
Faks (262)3211642
E-posta fkarson@hotmail.com
(*)Web Adresi http://www.fahrikarson.com.tr
 

 

Bağlı Olduğu Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi

Ad KOCAELİ SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ Adres PLAJ YOLU CUMHURİYET MH.KARAYOLU SK. NO:35 KURUÇEŞME- İZMİT/KOCAELİ
Telefon 2623355834 Faks 2623355823
E-posta kocaelissgm@sgk.gov.tr

Psikiyatride kişinin aklına istemsiz ve irade dışı olarak gelen ve yine bilinçli çaba ile uzaklaştırılamayan düşüncelere takıntı-obsesyon demekteyiz. Kişi takıntıları gidermek için bazı davranışlara yöneldiğinde ise, bunu zorlantı-kompulsiyon olarak adlandırmaktayız. Takıntı-zorlantı rahatsızlığı tekrarlayıcı ve sıkıntı verici özelliktedir. Takıntıları olan kişi takıntılarının rahatsızlık ve sıkıntı verici özelliğinden dolayı beyninden bu düşünce dürtü yada imajları kovalamaya yada baskılamaya çalışır. Rahatsızlığı olan kişi takıntı yada zorlantılarını saçma bulsa da bunları düşünmeden ve yapmadan duramaz.

           Takıntı ve zorlantılar için sayısız örnek mevcuttur. En sık karşılaştığımız kirlilik-bulaşma-temizlikle ilgili olan takıntı ve zorlantı hastalığıdır. Erişkin yada çocuk eline yada vücuduna kir bulaştığı düşüncesi ile sürekli ve tekrarlayan bir şekilde elini ve vücudunu yıkar. Yıkanmadığında rahatsızlık ve sıkıntı duyar. Ve ancak elini ve vücudunu yada neresine kir-pislik bulaştığını düşünüyor ise orasını yıkadığında-temizlediğinde rahatlar. Aksi takdirde aklı hep kire pisliğe takılı olarak kalır. Kendini gündelik yaşantıya ilişkilerine yada işine vermekte zorlanır. Hastalık hayatın bir anında başlayabileceği gibi, çocukluk çağından beri hafif düzeylerde de kendini hissettirmeye başlayabilir. Ve takıntılar zamanla şiddetlenebilir.

           Temizlik ve kir yada pislik bulaşma düşüncesi dışında en sık karşılaşılan takıntılar ve zorlantılar;

           Allah’a küfür etme-(sıklıkla namaz kılarken)

           Birinin kendisi ile cinsel ilişkiye girdiğini düşünme

           Çocuğuna bıçakla zarar vereceğini düşünme

           Düzene koyma-simetri

           Şüphe duyma  ve kontrol etme -(ocağı açık unutup unutmadığından yada kapıyı kilitleyip kilitlemediğinden emin olamama)

           Sayma-(yerdeki çizgileri, karo taşları sayma)

           Soru sorma-(yaptım mı yapmadım mı) -(marketten yumurta çalıp çalmadığından emin olamama)

           Biriktirme-(eşya yada malzemeleri atamama) v.s.

           Takıntı ve zorlantıları olan kişiler zamanlarının ve enerjilerinin bir kısmını bazen oldukça büyük bir kısmını bu takıntı ve zorlantılarına ayırmak zorunda kalabilmektedirler. Takıntılar ve zorlantılar nedeni ile kişiler eğitimlerini sürdürememekte, işlerini aksatmakta yada ilişkilerinde sıkıntılar yaşamak zorunda kalabilmektedirler.

 

           Takıntı ve zorlantılar bazen kişinin o kadar çok zamanını alabilmektedir ki, bu durum kişinin gündelik yaşantısını dahi etkileyebilmektedir. Diş fırçalamak, elbise giymek, çamaşırlarını temizlemek yada giymek saatlerce süren işkenceye neden olabilmektedir.

           Hastalar kendilerine rahatsızlık veren bu takıntılı düşünce, dürtü, imaj ve davranışları gizlemek eğiliminde olabilmektedirler. Toplumun bu takıntı-zorlantıları anlamayıp kendilerini ‘deli’ olarak etiketleyeceklerinden korkabilmektedirler. Sonuçta bu durum rahatsızlıkları yaşayan kişinin tedavi amacı ile psikiyatristlere başvurmalarını geciktirmektedir.

           Hastalık yaşanmış yada yaşanmakta olan ve sıkıntı-üzüntü verici hiçbir olaya bağlı değildir. Tamamen genetik bir hastalıktır. Kişiler hastalığa kodlanmış olarak doğmaktadırlar. Hastalığın seyri ve şiddetlenmesi üzerinde yaşanmakta olan olayların kısmen bir etkisi olabileceği düşünülebilir.

           Hastalık yine iki uçlu mizaç dediğimiz inişli çıkışlı-dalgalı mizaçlarda gözükmektedir. Düz olarak adlandırabileceğimiz mizaçlarda gözükmemektedir. İnişli çıkışlı mizaçla kastettiğimiz yapılar ise saatlik, gün içinde değişebilen, günü gününe haftası yada ayı ayına uymayan yapılardır. Bu mizaçtakiler mevsimlerden etkilebilmektedirler. İnişli çıkışlı mizaçta olmak yine benzer şekilde genetik bir durumdur.

           Takıntı-zorlantı rahatsızlığı tedaviye %70-80 cevap veren bir psikiyatrik hastalıktır. Tedavide ilaç tedavisi önemli bir yeri tutmakla birlikte psikoterapide destekleyici bir yere sahiptir.

Özel Denge Tıp Merkezi Randevu Al Özel Denge Tıp Merkezi Fiyat Farkı Sorgula Özel Denge Tıp Merkezi Tahlil Sonucu Özel Denge Tıp Merkezi Adres ve İletişim Bilgileri
Etiketler » Özel Denge Tıp Merkezi Randevu Al  » Özel Denge Tıp Merkezi Fiyat Farkı Sorgula  » Özel Denge Tıp Merkezi Tahlil Sonucu  » Özel Denge Tıp Merkezi Adres ve İletişim Bilgileri  

SAĞLIK HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri