26.04.2011 tarih 18851 sayılı Sağlık Bakanlığı onayı ile Beykoz Devlet Hastanesi adını almıştır.
Bilgi Edinme
Demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak kişilerin bilgi edinme hakkını kullanmalarına ilişkin esas ve usulleri düzenlemek amacıyla 09/10/2003 tarih ve 4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanunu çıkarılmış olup ilgili kanunun uygulanmasına yönelik esas ve usulleri düzenlemek amacıyla ilgili yönetmelik yürürlüğe konmuştur.
Bu kapsamda Bilgi Edinme Hakkının etkin olarak kullanılabilmesi ve bilgi veya belgelere erişimin zamanında sağlanabilmesi amacıyla 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 8. maddesi gereği Genel Sekreterliğimiz bünyesinde Bilgi edinme birimi kurulmuştur.
Başvuru Usulü:
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Madde 6: Bilgi edinme başvurusu, başvuru sahibinin adı ve soyadı, imzası, oturma yeri veya iş adresini, başvuru sahibi tüzel kişi ise tüzel kişinin unvanı ve adresi ile yetkili kişinin imzasını ve yetki belgesini içeren dilekçe ile istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum veya kuruluşa yapılır. Bu başvuru, kişinin kimliğinin ve imzasının veya yazının kimden neşet ettiğinin tespitine yarayacak başka bilgilerin yasal olarak belirlenebilir olması kaydıyla elektronik ortamda veya diğer iletişim araçlarıyla da yapılabilir.
Dilekçede, istenen bilgi veya belgeler açıkça belirtilir.
İstenecek Bilgi veya Belgenin Niteliği:
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Madde 7 - Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler.
İstenen bilgi veya belge, başvurulan kurum ve kuruluştan başka bir yerde bulunuyorsa, başvuru dilekçesi bu kurum ve kuruluşa gönderilir ve durum ilgiliye yazılı olarak bildirilir.
Yayınlanmış Veya Kamuya Açıklanmış Bilgi veya Belgeler:
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Madde 8 - Kurum ve kuruluşlarca yayımlanmış veya yayın, broşür, ilan ve benzeri yollarla kamuya açıklanmış bilgi veya belgeler, bilgi edinme başvurularına konu olamaz.
Özel Hayatın Gizliliği:
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Madde 21- Kişinin izin verdiği haller saklı kalmak üzere, özel hayatın gizliliği kapsamında, açıklanması halinde kişinin sağlık bilgileri ile özel ve aile hayatına, şeref ve haysiyetine, mesleki ve ekonomik değerlerine haksız müdahale oluşturacak bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır.
Kamu yararının gerektirdiği hallerde, kişisel bilgi veya belgeler, kurum ve kuruluşlar tarafından, ilgili kişiye en az yedi gün önceden haber verilerek yazılı rızası alınmak koşuluyla açıklanabilir.
Bilgi Edinme Başvurusunu Nasıl Yapabilirim?
4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu uyarına yapılacak başvurular, başvuru formları doldurularak yapılmalıdır. Forma uygun olarak yapılmayan veya eksik doldurulan başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvuru formu doldurulduktan sonra dilekçeye ilave edilerek ‘’Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği E-5 Karayolu Üzeri İçerenköy/ Ataşehir/İSTANBUL’’ adresine elden veya posta yolu ile ulaştırmanız gerekmektedir.
Başvuru formunu doldurduktan sonra bilgisayarınıza farklı kaydederek ‘’idarihiz.bilgiedinme@iakb.gov.tr’’ adresine e-posta ile göndermeniz gerekmektedir.
Başvuru Formu İçin:
Mevzuat İçin:
Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik
Sık Sorulan Sorular
C: İnternetten Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden MHRS linkini tıklayarak, telefonla 182’yi arayarak veya sabah erken saatlerde bizzat polikliniklerden başvurabilirsiniz.
C: Genel Sekreterliğimiz Hastanelerinde Sosyal Güvenlik Kurumu hastalarına her türlü muayene ve tedavi hizmeti verilmektedir.
C: Genel Sekreterliğimiz hastanelerinden Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üsküdar Devlet Hastanesi ve Beykoz Devlet Hastanesinde tam teşekküllü sağlık raporu verilebilmektedir.
C: Hastanelerimizde bulunan evde sağlık birimlerimize direk başvurarak evde sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
C:Genel Sekreterliğimize bağlı tüm hastanelerde Organ Bağış birimi bulunmaktadır. Başvurularınızı bu birimlere yapabilirsiniz.
C: Genel Sekreterliğimiz bünyesinde Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bulunmakla birlikte, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fatih Sultan Mehmet eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üsküdar Devlet Hastanesi, Beykoz Devlet Hastanesinde de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Hekimlerimiz sizlere hizmet vermektedir.
C: İlgili branşa müracaat edilmesi halinde hekim tarafından hazırlanan rapor elektronik ortamda medula sistemi ile eczanelere ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na ulaşmaktadır.
C: Genel Sekreterliğimiz Hastanelerinde bulunan Sigara Bırakma Polikliniklerine başvurabilirsiniz.
C: Birliğimiz bünyesinde laparoskopik sleeve gastrektomi işlemleri Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılabilmektedir.
C: Birliğimiz bünyesinde Göztepe ADSM, Beykoz ADSM, Sancaktepe ADSM ve Ataşehir ADSM olmak üzere 4 tane Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bulunmaktadır. Ayrıca Şile Devlet Hastanesi, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de diş hekimlerimiz hizmet vermektedir.
C: Bir kurumun yada kuruluşun tüm kaynaklarını (insan, teknoloji, bilgi, malzeme, finans) tüm faaliyetlerini, çalışanların ve hizmet alanlarında gelecekteki beklentilerini de karşılayacak hizmetlerin tümüdür.
C: Çalışanların kalite konusunda bilinç düzeyini arttırarak ortak amaçların paylaşılmasıyla takım ruhunun oluşturulmasını sağlayarak birimler arası etkili iletişimi artırmaktır.
a. Halkın güvenin artması
b. Verimliliğin artması
c. Maliyetin azalması
d. Güvenlik ve sağlığın artması
Personel açısından;
a. Çalışanların motivasyonlarını yükseltilmesi
b. İşe yönelik daha çok bilgi
c. İşin iyileştirilmesine yönelik motivasyonun artırılması
d. Profesyonelleşme
İdari açısından;
a. Veri toplama ve istatiksel analizler yapılması, kontrol altına alınması.
b. Çalışanlara değer verilmesi
c. Personel hareketliliğinin önüne geçilmesi
Tıbbi açıdan;
a. Labratuvar tetkik sürelerinin kısalması,
b. Radyoloji tekrarlarının azalması,
c. Ameliyathane kullanım sürelerinin verimli hale getirilmesi.
d. Hastane enfeksiyon oranının düşmesi.
@Ozel_Hastane kullanıcısından Tweetler |