ORHANİYE MAHALLESİ İSMET ÇATAK CADDESİ
MUĞLA
1927 yılında il merkezinde özel idareye bağlı olarak hizmete başlayan hastanemiz, 1940 yılında Gurabaa Hastanesi adıyla faaliyet göstermiş, daha sonra Memleket Hastanesi olarak faaliyetlerine devam etmiştir.
1954 yılında da Muğla Devlet Hastanesi adını alarak Sağlık Bakanlığı’na bağlanmıştır. 400 yataklı olarak faaliyet gösteren Muğla Devlet Hastanesi 2006 yılında bakanlık kararı ile Menteşe Devlet Hastanesi (Eski SSK Hastanesi) ile birleşmiş ve 501 yatak kapasitesine ulaşmıştır. 2011 yılı mayıs ayında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile yapılan protokol ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını alarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak faaliyet göstermektedir.
HASTA/HASTA YAKINI/ZİYARETÇİ
HASTANE KURALLARI
Bizim için değerlisiniz.
Sizlere çağdaş ve güvenilir sağlık hizmeti vermeyi taahhüt ediyoruz.
Amacımız; sağlık hizmetini çağdaş startlarda, bilimsel düzeyin ve geleneksel konukseverliğin en üst düzeyinde size yansıtmak ve tedaviniz süresince rahat etmenizi sağlamaktır.
Bu nedenle aşağıda belirtilen hastane kurallarına uymanız, sunduğumuz hizmetin kalitesini artıracaktır.
Teşekkür ederiz.
BAŞHEKİMLİK
1. Hastane ziyaret saatleri 13 00 - 14 00 ile 19 00 - 20 00 arasıdır.
2. Yoğun bakımlarımızda yatmakta olan hastalara hastanın hekimi izin verir ise kısa süreli ve gerekli önlemler alındıktan sonra ziyaret izni verilebilir. Ziyaret süresi ve alınacak önlemlere başta hekim olmak üzere sağlık görevlileri karar verir.
3. 10 yaşından küçük çocukların ziyaretçi olarak hastanemize gelmeleri kendileri için sakıncalıdır.
4. Hasta odalarında aynı anda çok ziyaretçi bulunması, hastanızın ve diğer hastaların sağlığı açısından sakıncalıdır.
5. Ziyaret süresini mümkün olduğunca kısa tutunuz.
6. Ziyaretler ile ilgili isteklerimiz, hizmetin aksamadan yürütülmesini sağlamak olduğu kadar, aynı zam@nda sağlığınızı tehdit edici faktörleri ortadan kaldırmak için de gereklidir.
7. Doktorlarımız tarafından gerekliği beyan edilmedikçe hastane dışından yiyecek ve içecek getirmeyiniz.
8. İlgili kanun gereği hastane içinde tütün ve ürünlerinin içilmesi yasaktır.
9. Hastaneye yatış hizmeti gerçekleştikten sonra, herhangi bir nedenle odanızdan veya kattan ayrılmanız gerektiğinde servis hemşiresine bilgi vermeniz gerekmektedir. Hastane dışına çıkış için mutlaka hastane idaresinden izin alınması gerekmektedir. İzinsiz çıkan hastalarımız için taburcu işlemi yapılacaktır.
10. Sağlığınız ve teknik sorunlara neden olabileceği için odanızda su ısıtıcısı vb. gibi elektrikli ev aletlerinin kullanılması yasaktır.
11. Hastanemizde yatışınız süresince sizinle ilgilenen servis hemşiresine tüm ihtiyaçlarınızı (banyo, berber, vb.) bildirebilirsiniz.
@Ozel_Hastane kullanıcısından Tweetler |