Edirne Devlet Hastanesi - Özel Hastane Randevu Al , Özel Hastane Arama Motoru

Edirne Devlet Hastanesi

Kategori : Devlet Hastanesi
İl : Edirne Özel Hastaneleri
Randevu : Edirne Devlet Hastanesi Randevu Almak İçin Tıklayınız
Tahlil Sonucu : Edirne Devlet Hastanesi Tahlil Sonucu İçin Tıklayınız
Fark : %
Telefon : 0 284 214 55 10 (10Hat)
Randevu Telefonu : 182
Fax : 0 284 212 32 41
Link : Devlet Hastanesi web sitesi
Mail :
Adres : Sarıca Paşa Mahallesi Çukur Çeşme Sokak No:4-6 Ayşekadın Edirne

Tarihçe

Tarih boyunca Edirne ili hastaneler konusunda birçok önemli hastaneye ev sahipliği yapmıştır. İmaretlerle başlayan, hastaları tedavi etme amacı ile ilimizde birçok hastane kurulmuştur.

  • Avrupa kıtasında Türkler tarafından ilk kurulan Cüzzam Hastahanesi,
  • II.Bayezid Külliyesi Darüşşifası,
  • Edirne Sarayı Hastalar Sofası,
  • Sanayi Kışlası (Redif Dairesi),
  • 1000 Yataklı Edirne Merkez Hastahanesi (Hastanei Askeri),
  • Karaağaç Asker Hastahanesi.

                Edirne kale duvarlarıyla burçlarının harap olup tehlikeli hale gelmesi üzerine, şehrin önde gelen kişilerinin 1866 yılında Vali Hurşit Paşa başkanlığında yaptıkları bir toplantıda, kale duvarları ve burçlarının yıktırılarak taş ve arsalarının satılmasına, elde edilecek para ile bir Gureba Hastanesi, fakir ve kimsesiz çocuklar için de bir İslâhane (Yetiştirme Yurdu) yapılmasına karar verilmiştir. Bu iş için belediyede özel bir komisyon kurulmuş ve hemen aynı yıl sonunda Sultan Selim Cami’i yakınında, kırlangıç bayırı ile Taftin Ağa sokağı arasında Gureba  Hastanesi adı verilen bina inşa edilmiştir.

                Hastanenin yapımı sırasında, şehrin ileri gelenleri, zenginleri büyük bağışlarda  bulunmuşlar, bu yönü ile de hastane hakiki bir belde kuruluşu olmuştur. 1879 işgalinde hastane binası harap olmuş, Rusların şehri boşaltmaları üzerine tamir edilerek 1879 senesi Şubat ayının 20’sinde yeniden hizmete açılmıştır. 1884 yılında yangın sonucunda binanın bir bölümü yanmıştır. 1884 yılında bina tekrar inşa edilmiş ve 60 yatak erkeklere ve 30 yatak kadınlara ayrılmıştır. 1908 yılında şehre gelen Sultan V.Mehmet Reşat, Selimiye Camiine Cuma selamlığına giderken, kucağında hasta çocuğu ile bir kadın görmüş, bundan duygulanan padişah, hastane bahçesine hasta çocuk ve kadınlara bir pavyon yapılması için 2500 lira bağışta bulunmuştur. Eski belediye başkanlarından Fuat Beyin öncülüğü ile ve 800 liralık kamulaştırma parası ile belediyece ödenerek hastane yakınındaki 8 ev satın alınıp arsa genişletilmiştir. Bu arsa üzerine Dr. Rıfat Osman Beyin çizdiği proje uygulanarak, iki büyük ve üç küçük hasta koğuşu, bir pansuman salonu ve çamaşır odası, banyo ve diğer gerekli odalar ile 25 yataklı Reşadiye Pavyonu yaptırılmıştır.

                Dr. Rıfat Osman Bey tarafından çizilen hastane projesinin Vali Halil Bey beğenmiş ve belediye hastanesinin diğer bölümlerinin düzenlenmesi de Dr. Rıfat Osman Beyden istenmiştir. 1912 Balkan Harbi, projenin diğer bölümlerinin tamamlanmasına engel olmuş, ancak 21 Temmuz 1913 tarihinde şehrin geri alınmasıyla hastanenin kuzey ve batı yönlerindeki evler kamulaştırılarak arsası genişletilip büyük bir salgın hastalıklar pavyonu eklenmiştir. Bu hal ile erkeklere ve kadınlara ayrılmış üç pavyonu olmuş ve idareye ait yine üç pavyonu olmuş, kadrosu 50 yatak olarak düzenlenmiş ve pavyon sistemi ile hizmet vermiştir. Bugünkü Kaleiçi’ndeki Musiki Cemiyeti binası da hastanenin servisi olarak hizmet vermiş, hastalara yemekler eşek üstünde taşınarak hizmet verilmiştir.

                Hastanenin idari kadrosunda, Baştabip, Sivil olarak çalışan tabipler, Eczacı, Katip, Hademei Zükûr, Hademei İnas, İmam ve Papaz kadroları bulunmuştur.1951 yılına kadar hastalara hizmet verilmeye devam edilmiş, ancak aynı yıl yaşanan depremde hastane tamamen yıkılmış ve daha önceden kabristan olan şu anki yerinde hastane inşaatı başlamıştır. 1955 yılında tamamlanarak 100 yataklı olarak hizmet vermeye başlamıştır.

                1960’lı yıllarda aynı bahçeye (şimdiki servislerin olduğu bölüm) bir doğumevi yapılmış, dönemin Sağlık Müdürü Doktor Ratip KAZANCIGİL’in  girişimleri Doğumevi ve hastane birleştirilerek 200 yataklı olarak hizmet vermeye başlamıştır.

                1982-1983 yıllarında Edirne Tıp Fakültesi Servislerin olduğu birimde hizmet vermiş, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının tamamlanması ile, bina tekrar hastanemize bırakılmıştır. Ana Çocuk Sağlığı ve Aile       Planlaması olarak yaptırılmış olan şimdiki FTR ve Ortopedi Servisinin bulunduğu bölüm de, 1996 yılında hastanemize devredilmiştir.

                Pavyon sisteminden bugünkü modern görünüme sahip hastanemize, 2004 yılı sonunda Çocuk Kliniği binası eklenerek, daha modern bir hastane olmuştur.

                2007 yılında inşaatı başlanan Dahili Bilimler Binasının 2009 yılı ocak ayında bitmesi ile hastanemiz 240 yatak olarak hizmet vermektedir.

                Edirne Devlet Hastanesi, Selimiye Devlet Hastanesi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi Sağlık Bakanlığı kararı ile 01.08.2009 tarihinden itibaren Edirne Devlet Hastanesi adı altında birleştirilmiştir.

                1 Nisan 2013 tarihi itibariyle 15 yataklı Havsa İlçe Hastanesi, Edirne Devlet Hastanesi bünyesinde birleşerek 409 mevcut yatak, 135 Uzman Hekim, 30 Pratisyen Hekim ve 2 Diş Hekimi ile  hizmete devam etmektedir. 

İletişim


 


Adres : Sarıca Paşa Mahallesi Çukur Çeşme Sokak No:4-6 Ayşekadın Edirne

SELİMİYE ÜNİTESİ

Adres : Şükrü Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi 11/12  Merkez Edirne

Tel  0 284 214 55 10 (10Hat)
Fax SATIN ALMA             : 0 284 212 32 41
  ECZANE                     : 0 284 213 50 17
  PERSONEL İŞLERİ    : 0 284 214 40 19

 

Aile Hekimi

Uz.Dr.Binnur TAĞTEKİN  

 

Anestezi ve Reanimasyon

Beyin Ve Sinir Cerrahisi

Biyokimya

Çocuk Alerjisi Ve İmmünolojisi (Selimiye Ünitesi)

Çocuk Cerrahisi

Çocuk Endokrinolojisi (Selimiye Ünitesi)

Çocuk Nefrolojisi (Selimiye Ünitesi)

Çocuk Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları (Selimiye Ünitesi)

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları (Selimiye Ünitesi)

Deri Ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye)

Diş Polikliniği (Havsa Ünitesi)

Endokrinoloji Ve Metabolizma Hastalıkları

Enfeksiyon Hastalıkları Ve Klinik Mikrobiyoloji

Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon

Gastroenteroloji

Genel Cerrahi

Göğüs Cerrahi

Göğüs Hastalıkları Ve Tüberküloz

Göz Hastalıkları

Hematoloji

İç Hastalıkları

İlk ve Acil Yardım

Kadın Hastalıkları Ve Doğum (Selimiye Ünitesi)

Kalp Ve Damar Cerrahisi

Kardiyoloji

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları

Mikrobiyoloji

Nefroloji

Neonatoloji (Çocuk Yenidoğan - Selimiye Ünitesi)

Nöroloji Hastalıkları

Nükleer Tıp

Ortopedi Ve Travmatoloji

Patoloji

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Radyoloji

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Üroloji

#Edirne Devlet Hastanesi Randevu Al #Edirne Devlet Hastanesi Mhrs Randevusu #Edirne Devlet Hastanesi Tahlil Sonucu #Edirne Devlet Hastanesi Adres ve İletişim Bilgileri #Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hast
Etiketler » #Edirne Devlet Hastanesi Randevu Al  » #Edirne Devlet Hastanesi Mhrs Randevusu  » #Edirne Devlet Hastanesi Tahlil Sonucu  » #Edirne Devlet Hastanesi Adres ve İletişim Bilgileri  » #Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hast  

SAĞLIK HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri