Bandırma Devlet Hastanesi Tarihçe
Hastanemiz Pertevniyal Devlet Hastanesi olarak 1928 yılında yapımına başlanmış ve 1932 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. 1954 yılında B Blok, 1974 yılında C Blok ve 1995 yılında da D Blok yapılarak hizmete devam etmiştir. 19 Şubat 2005 yılında Sağlık Bakanlığına devredilerek Kapıdağ Devlet Hastanesi adıyla faaliyetine devam eden Eski SSK Hastanesi ile 30 Mayıs 2009 yılında birleştirilmiş ve Bandırma Devlet Hastanesi adını almıştır.
Bandırma Devlet Hastanesinin yeni binasının yapımına Doğan pınar Köyü Çiftlik Mevkiinde 1995 yılında başlanmıştır.04 Ekim 2010 tarihinde faaliyete geçerek hasta kabulüne başlayan hastanemizin resmi açılışı 23 Ekim 2010 tarihinde Başbakan tarafından yapılmıştır.
POLİKLİNİK HİZMETLERİ
Hastanemizde 54 aktif poliklinik ile hizmet verilmektedir. Enfeksiyon Hastalıkları(2), Cildiye(2), Kardiyoloji(2), Genel Cerrahi(5), Plastik Cerrahi(1), Çocuk Cerrahi(1), Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları(3) , Dahiliye(6) , Fizik Tedavi(2) , Psikiyatri(3) , Kulak Burun Boğaz (4), Üroloji(4), Göz(3) , Beyin ve Sinir Cerrahi(2) , Ortopedi (3), Kadın Hastalıkları ve Doğum(4) , Göğüs Hastalıkları(4) ve Nöroloji(1) ve anestezi(1) poliklinikleri bulunmakta ve hastalarımıza ayaktan tedavi hizmeti sunulmaktadır.
Poliklinik hizmetlerine bağlı olarak verilen tedavi destek hizmetleri
EKO: Hekim tarafından gerek görülürse aynı gün içersinde yapılır.
Diyabet Eğitim Hizmeti: Dahiliye muayene olup, insülin kullanmasına karar verilen hastalara ve yatan hastalardan insülin kullanımına karar verilen hastalara insülin enjeksiyonu ve uygulaması hakkında eğitim verilir.
Kuduz Aşısı Hizmeti: Hayvan ısırması nedeniyle hastanemize başvuran ve Enfeksiyon uzmanı tarafından muayene edilip, aşı programına alınması istenen hastalara aşı kartı çıkarılarak kuduz aşıları yapılır.
Alerji Testi : Göğüs Hastalıkları Polikliniği muayene olmuş, doktor tarafından uygun görülen hastalara alerji testleri yapılır. Alerji test sonuçlarına göre aşı yapılmasına karar verilen hastalara aşıları yapılır.
Solunum Fonksiyon Testi: Göğüs Hastalıkları Polikliniği muayene olmuş ve Doktor tarafından uygun görülen hastalara aynı gün içersinde, aynı gün olmazsa en geç bir gün sonra testleri yapılır.
EKG : Muayene edilen hastalardan Doktor istemine göre gün içersinde çekimleri yapılır.
Kemoterapi uygulaması: Hastanın Medikal Kemoterapi Hekimi tarafından verilen tedavi hastanemiz Uzman Hekim gözetiminde uygulanır.
Eforlu EKG: Kardiyoloji Uzmanı tarafından Efor istemi yapılan hastaya doktorun çalışma programına göre 2 gün içersinde randevu verilir. çekim randevu günü yapılır.
Kulak Lavajı: KBB Uzmanı tarafından kulak lavajına karar verilen hastaya, ilaç damlatmaya başlamasından 3 gün sonrasına randevu verilir. Randevu günü kulak lavajı uygulanır. (Süre hastaya göre değişebilir)
Odio - Timpano: KBB uzmanı tarafından istem yapılan hastalara aynı gün içersinde çekim yapılır.
EEG: Nöroloji Uzmanı tarafından istem yapılan hastaya aynı gün çekim yapılır. Çekim öncesinde hastanın başının temiz, karnının tok olması gerekmektedir.
Psikolog: Hafta içi her gün randevu ile hizmet vermektedir.
Sosyal Hizmet Uzmanı: Sosyal hizmet uzmanlarımız ihtiyaç halinde ve başvuru yapılması durumunda hastalarımıza yardımda bulunmaktadır.
Diyetisyen: Muayene sonucunda doktorların hastalara önermiş olduğu diyet listeleri ile ilgili eğitimin yapıldığı birimdir. Hafta içi her gün poliklinik hizmeti verilmektedir.
@Ozel_Hastane kullanıcısından Tweetler |