ANA HİZMET BİNASI GEÇMİŞİ:
Turhal Devlet Hastanesi M. Fevzi ÇAKMAK Mahallesi, İskele tepesi mevkiinde, şehre hakim bir tepede 50.320 m2'lik bir alana yerleştirilen binamız 2058 m2 oturum alanına sahip olup 7323 m2 kapalı alanı bulunmaktadır.
Hastanemiz devlet-vatandaş işbirliği ile 50 kadro yataklı olarak 1975 yılında hizmete açılmıştır. Gittikçe artan hasta potansiyeli nedeniyle ihtiyaca cevap verebilmek için, daha önce yapılan A ve B bloklarına bitişik olarak 4 katlı C blok yapılmış ve 1990 yılında 200 kadro yatağı ile hizmet vermeye başlamıştır.
İlçe, merkez nüfusu itibariyle 100.000'i aşmakta, Samsun-Amasya-Tokat-Yozgat Devlet Karayolu kavşağı üzerinde olması ve çevresinde çok sayıda yerleşim birimi bulunması sebebiyle ekonomik ve sosyal bir merkez karakteri taşımaktadır. Periferisi oldukça geniş olan ilçenin, coğrafi şartların da zorlamasıyla Çekerek, Zile ve Pazar ilçeleri ile bu ilçelere bağlı köy ve kasabalara ve Amasya iline bağlı pek çok kasaba ve köye de sağlık hizmeti verdiği düşünüldüğünde, hastanemizin merkez nüfusunu hayli aşan bir kitleye hitap ettiği görülecektir.
Sağlık Bakanlığının 09.04.2009 tarih ve 14566 yazılı makam oluru ile Turhal Kazova Devlet Hastanesi, Turhal Devlet Hastanesi olarak birleştirilmiştir. Daha önceden 200 olan yatak sayısı ise 26.06.2009 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığımız tarafından 250 yatak sayısına çıkarılmıştır.
EK HİZMET BİNASI GEÇMİŞİ:
Mülkiyeti Şeker Fabrikaları A.Ş. ye ait olan ve 1953 yılından 1978 yılına kadar Şeker Hastanesi olarak hizmet veren binamız 1979 yılında Turhal Şeker Fabrikaları A.Ş. den alınarak Sosyal Sigortalar Kurumuna mal edilmiştir. 680 m² ye yerleştirilen binamız bodrum, zemin ve 1 kattan oluşmakta ve 2040 m² kapalı alanı mevcuttur. Arsamız ise 15.979 m² dir. Turhal Şeker Fabrikası A.Ş. den alınan binamıza Mayıs 1990 tarihinde SSK Sağlık İstasyonu taşınarak bu binada faaliyetini sürdürmüştür. Sağlık İstasyonu 01.09.1990 tarihinde Dispansere, Dispanserde 13.11.1990 tarihinde Hastaneye dönüştürülmüştür. Hastanemiz 30 yataklı olup, fiili yatak sayısı 36 dır. 01.02.1991 tarihinden bu yana yataklı tedavi hizmeti vermeye başlamış olup 19.02.2005 tarih 5283 kanun gereği hastanemiz Sağlık Bakanlığı'na devredilen Hastanemiz Turhal Kazova Devlet Hastanesi ismi ile yatarak ve ayaktan tedavi hizmeti vermektedir.
Hastanemiz bahçesine ek bina yapılması için 13.01.1994 tarih ve 21817 mükerrer sayılı resmi gazetenin SSK Genel Müdürlüğüne ait 261. sayfasında 1994 yılı yatırım programına alınmıştır.
Hastanemiz Sağlık Bakanlığına devredildikten sonra yapılan kısmın ihtiyacımızı karşılamayacağı göz önüne alınarak projenin tamamının yapılması Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilmiştir. Fakat ek binamızın projesi Bartın Hastanesinin 7 katlı tip projesi olup bölgemizdeki deprem ve zemin mukavemetine göre 7 kat yerine 6 kat yapılması gerektiği ortaya çıkmış buna istinaden mimari ve diğer projeler revize edilerek Bakanlığımıza onaylatılmış Tokat İl Özel İdaresince 28.04.2006 tarihinde ihaleye çıkarılmış 24.04.2007 tarihinde ön kabulü yapılacak olan ek binamız 1188 m² oturum alanına sahip olup 5190 m² kapalı alanı bulunmaktadır. Ek bina içerisinde bulunan acil servisi, koroner yoğun bakım, cerrahi yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım biri Kadın Doğum olmak üzere 3 adet modern ameliyathanesi ve tüm odalarda (Banyo, WC, Tv, Buzdolabı) tek kişilik (aynı zamanda özürlüler için dizayn edilen ) ve iki kişilik özel odalarıyla toplam 75 yatakla halkımıza çağdaş ve modern bir sağlık hizmeti verilmektedir.
Poliklinik Hizmetleri
Hastanemizde her uzman doktora bir poliklinik odası tahsis edilerek, birden fazla doktorun bulunduğu branşlarda hastalarımızın istedikleri poliklinikten muayene olabilmelerine imkân sağlanmıştır.39 doktorla poliklinik hizmeti veren hastanemizde, kayıt-kabul esnasındaki yığılmaları önlemek adına hasta kabul işlemleri, poliklinik odalarında yapılmaktadır. Poliklinik girişlerinde bulunan elektronik monitörler vasıtasıyla, hastalarımız muayene sıralarını takip edebilmektedirler. Bu sistem sayesinde kapı önlerinde beklemek zorunluluğu, sıra kaybetme endişesi ortadan kaldırılmış, muayene esnasında polikliniğe giriş çıkışlar engellenerek, içerideki hastanın mahremiyeti güvenceye alınmıştır.
Hastane koridorlarında bulunan büyük ekranlar yoluyla hastalarımızın güncel sağlık konularında bilgilendirilmeleri sağlanmakta ve doktorlarımızın ameliyat, izin, rapor durumları ekranlara yansıtılarak, poliklinik hizmeti verip vermedikleri konusunda hasta ve yakınları haberdar edilmektedir. Bu noktada hastanemize ait 444 10 60 numaralı telefondan vewww.turhaldh.saglik.gov.tr adresli internet sitesinden de aynı hizmet alınabilmektedir.
Polikliniklerde hastaların ihtiyacına ve polikliniğin niteliğine göre, öncelikli olarak tıbbî sekreter olmak üzere gerekli sağlık personeli görevlendirilmiştir.
Tetkik isteme ve tetkik randevusu verme işlemleri, poliklinik odalarından yapılarak sonuçlar, bu odalardaki bilgisayarlardan görünecek ve kâğıt ortamında çıktı alınacak şekilde düzenlenmiştir.
Doktorların, hizmetin gerektirdiği zorunlu hallerde poliklinik odasından ayrılmak durumunda kalmaları halinde, hastalara gerekli bilgi, ilgili sekreter tarafından verilir.
Hastalarımızın talepleri doğrultusunda poliklinik odasında yanlarında bir yakınları bulunabilir. Hastalarımız, tüm hizmetlerimizle olduğu gibi poliklinik hizmetleri ile ilgili görüş, öneri ve şikâyetlerini de hasta hakları birimine iletebilirler; bu girişimlerinin neticesi, muhakkak ki onlara daha iyi poliklinik hizmeti olarak yansıyacaktır.
Gerekli alt yapı çalışmalarının, teknik faaliyetlerin ve resmî prosedürün tamamlanması ile birlikte telefon, SMS ve internet yoluyla randevu alabilme imkânı en kısa zamanda hemşerilerimizin hizmetine sunulacak ve hastalarımızın aldıkları sıra durumuna göre zamandan tasarruf etmeleri, sıkıntılı ve yorucu süreçlerden kurtulmaları sağlanacaktır.
@Ozel_Hastane kullanıcısından Tweetler |