TARİHÇE
1990 yılında Ankara Etlik'te 216 dönüm arazi üzerine kuruldu ve 420 yatak kapasiteli binasında hizmete açıldı. 1995 yılı itibari ile “SSK Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Hastanesi” olarak hizmetine devam etti.
2004 yılında “SSK Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi” , 2005 yılında “Sağlık Bakanlığı Ankara Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi” adını aldı.
2008 yılında beri de “Sağlık Bakanlığı Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi” ismi ile hizmet vermektedir.
Hastanemiz Poliklinikleri 08:30 - 12:00 / 13:30 - 16:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Hastane hepimizindir. Hasta ve refakatçilerin bu bilinçle hareket etmeleri gerekir. Hastalarımıza en iyi hizmeti verebilmek için aşağıdaki hastane kurallarına tüm hastaların ve hasta yakınlarının uyması gerekmektedir.
Ziyaret saatleri her gün gündüz 14.00 – 15.00 arasındadır. Diğer saatlerde ziyaret yoktur.
Ziyaret saati bittiğinde görevlilere güçlük çıkarmadan çıkınız
Refakatçi değişimleri ziyaret saatlerinde yapılabilir. Bunun dışında gün içinde refakatçi değiştirilemez.
0-10 yaş grubu çocuklarınızın sağlıklarını düşünerek ziyarete getirmeyiniz.
Hastalara dışarıdan yiyecek ve içecek getirmeyiniz.
Hastane içinde sessiz olunuz.
Hastanızın enfeksiyon riskini önlemek için hastaneye canlı çiçek getirmeyiniz.
Hastanızı öpme sarılma gibi uygulamalardan sakınınız.
Hasta yataklarına oturmayınız.
Ellerinizi yıkamadan hastanıza dokunmayınız. Odalarda bulunan el temizliği solüsyonlarını elinize sıkınız ve eliniz kuruduktan sonra hastanıza temas ediniz.
Özellikli birimlerde (yoğun bakım) birim ve çalışanlar uygun olduğu takdirde birim sorumlusunun izniyle hastanın birinci derece yakınları hasta ziyareti yapabilir.
Refakatçiler kurumun vereceği kimlik kartını taşımak mecburiyetindedirler
Refakatçiler doktorların direktifleri doğrultusunda hastalarına bakmakla ve kurum disiplinine uymakla yükümlüdürler. Vizit saatleri sabah 08.00 – 09.30, öğleden sonra 15.00 – 16.00 arasındadır. Refakatçilerin hastalarını muayeneye hazırlamaları ve odalarında bulunmaları gereklidir.
Yatan hastaların sağlık durumları müsait olduğu takdirde çok önemli hallerde doktorunun izni ile en geç aynı gün saat: 20.00’de dönmek kaydıyla izin verilebilir.
Hastane yönetmelik ve hükümlerine uymayan, binaya, cihazlara, eşyalara kasti zarar veren, yapılan uyarıları dikkate almayan, diğer hastaların şikayet ve rahatsızlığına sebep olan hastalar ( hayati zorunluluk hariç ) ve hasta yakınları, uzman doktor ve baştabip onayı ile kurumdan çıkarılabilirler.
Öneri ve şikayetlerinizi hastanemiz poliklinik ve servis katında bulunan öneri ve şikayet kutularına bırakabilirsiniz.
HASTANEMİZDE YATAN HASTALARIN VE REFAKATÇİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR
Hastaneler insanlar için en önemli devlet kurumlarından biridir ve insanlara hizmet için vardır. Hastanelerin en iyi şekilde hizmet vermesi için insanlara önemli görevler düşmektedir. Hasta ve refakatçilerin bu bilinçle hareket etmeleri gerekir. Hastalarımıza en iyi hizmeti verebilmek için aşağıdaki hastane kurallarına tüm hastaların ve hasta yakınlarının uyması gerekmektedir.
Yatan hastaların hiçbir şekilde koridorda, tuvaletlerde, ziyaretçi bekleme salonunda, ziyaretçi giriş kapısında veya bahçe ve kafeterya gibi bölümlere inmek suretiyle sigara içmemesi gerekmektedir. Bu konuda güvenlik görevlileri ve çalışan personelden herhangi bir talepte bulunulamaz.
Yatan hastanın servis hemşiresi ve doktorlarına haber vermeden kliniği terk etmesine müsaade edilmez.
Yatan hastaların klinikte yatan diğer hastaları rahatsız edecek hal ve davranışlarda bulunması yasaktır.
Ziyaret saatleri ve dışında 10 yaş altı çocukların “Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği” gereği hasta ziyaretinde bulunması, kliniklere kabul edilmeleri yasaktır.
Taburcu olan hasta ve yatan hasta refakatçi ve ziyaretçilerinden güvenlik görevlilerin istemesi halinde bileklik, doğum raporu, taburculuk kartı, epikriz, ziyaretçi ve refakatçi kartı gösterilmesi zorunludur.
Hastaya refakatçi gerekip gerekmediği, hastanın doktoru tarafından belirlenecektir.
Refakatçi bir kişi ile sınırlı olacaktır. Erkek refakatçi kabul edilmeyecektir.
Refakatçi tüm hastane kurallarına uymak zorundadır ve visit saatlerinde zorunlu durumlar dışında servis dışında beklemek zorundadır.
Hastane kurallarına uymayan, kendi hastasını ve diğer hastaları rahatsız eden refakatçi öncelikle uyarılır; davranışlarının devam etmedi halinde refakatlilik durumu, ilgili birim tarafından sonlandırılacaktır.
Her refakatçi yalnızca kendi hastası ile ilgilenmelidir. Gece veya gündüz koridorlarda, hastane dışında dolaşamaz.
Hastaneye doktorun belirlediği özel durumlar dışında (su, meyve suyu, bisküvi vb.) yiyecek veya içecek getirilmesi yasaktır.
Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine randevu almaksızın müracaat eden her hastanın isteği aynı gün yerine getirilir.
Sosyal güvenlik kurumundan sağlık güvencesi olan hastalar gerekli belgeleri ile polklinik sekreterlik bölümüne müracaat ederek muayene barkodu alırlar.Bu barkod muayene ve tetkik istemlerinde gerekecektir.
Poliklinikler kapı üstlerinde bulunan hasta muayene sırasını gösteren ekranlar aracılığı ile sırası gelen hasta muayeneye çağrılır.
Hasta hekime sunulur.
Muayene veya tetkiklerin istenmesi ve değerlendirmesi yapılır.
Muayene odalarında hastalık raporu, ilaç heyet raporları, sevk, konsültasyon, müdahale, gerekiyorsa randevu tarihlerinin ayarlanması, reçete işlemleri otomasyon üzerinden yapılır.
Muayene sonucunda,
Reçete yazılan hastaların bu reçeteleri herhangi bir yere tastik ettirmelerine gerek yoktur.
Tetkik istenen hastaların istenen,
@Ozel_Hastane kullanıcısından Tweetler |