Biga Devlet Hastanesi;1952 Yılında 10yataklı eski Halk evi binasında hizmete girmiştir.18.03.1953’de komşu Yenice İlçesinde meydana gelen can ve mal kaybına yol açan 7.2 şiddetindeki deprem 10 yataklı hastanemizin yetersiz olduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle 10 yataklı olarak eski Halkevi binasında hizmet veren Hastanenin yatak sayısı yapılan ek inşaatlarla 110’a çıkarılmıştır.Kullanım alanı ise 1.338.88 m² idi. Yeni bir Hastane yapılması için çalışmalara başlanmış ve bu maksatla Biga Devlet Hastanesi Koruma Yaşatma Derneği Kurulmuştur.Dernek öncelikle 1969 yılında merkeze 2 km uzaklıkta İdriskoru Köyü civarında, 43.250 m² araziyi aynı köyden Recep POTUR isimli vatandaştan sembolik bir fiyattan satın almıştır.Aynı şahıs 1980 yılında 5.850 m² lik bir araziyi hibe etmiştir.Şimdiki yerinde 1977 yılında 110 yataklı olarak temeli atılan Devlet Hastanesi 25.11.1981 tarihinden itibaren yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. Hastanemiz şuan 132 yataklı olup, 27 Uzman Doktor, 5 Pratisyen Doktor, 5 Diş Tabibi, 154 Sağlık personeli, 39 Diğer personel olmak üzere toplam 191 personel ile hizmet vermektedir.
Muayene için kimliğiniz ile birlikte hasta kayıt birimine başvurun. İlk kayıtta kayıt işleminiz yapıldıktan ve kayıt bilgilerinizin doğruluğu kontrol edildikten sonra bağlı bulunduğunuz kurumun bilgi işlem merkezine internet aracılığı ile bağlanılarak provizyon sorgulaması yapılmaktadır. Burada gelecek cevaba göre işleminiz yürütülecektir.
Muayene isteğiniz kabul edilirse, muayene olmak istediğiniz polikliniği söyleyerek kaydınızı yaptırabilirsiniz.
Kayıt işleminiz bittikten sonra size üzerinde; adınız soyadınız, gideceğiniz polikliniğin ve poliklinikte kaçıncı sırada olduğunuzu gösteren küçük bir yazılı barkot verilecektir.
Bu barkotu aldıktan sonra poliklinik önünde bekleyiniz. Monitörde numaranız göründüğünde polikliniğe girebilirsiniz.
Sosyal güvenceniz yoksa; poliklinik ücretini ödedikten sonra polikliniğe gidiniz. Muayene işlemiz bittikten sonra sizden tetkik istenmişse yada konsültasyon için başka bir polikliniğe gönderilecekseniz yine önce vezneye giderek ücretini yatırdıktan sonra ilgili yerde işleminizi yaptırabilirsiniz.
Hastane polikliniklerinden herhangi birinde muayene olmak isteyen hastalarımız, hastaneye gelmeden ALO 182 numaralı telefondan randevu alabilir. Randevu alan hastalar kimliğiyle birlikte " Hasta Kayıt Biriminden “barkotlarını alarak muayene olmak istedikleri polikliniğe gidebilirler. ( Randevu saatinden en az 30 dk. Önce muayene barkotunuzu hasta kayıt biriminden almış olmanız gerekmektedir.)
5510 sayılı Kanunun geçici 12 nci maddesine göre; yeşil kart sahibi olanlar ile yeşil kartlı olmayanlardan herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alınacaklardır. 1 Ocak 2012 tarihine kadar yeşil karttan yararlanma hakkı devam edeceğinden yeşil kart almak isteyenler ile yeşil kart sahibi olan ancak vize tarihini 1 Ocak 2012 tarihinden önce dolduranların yeşil kart sağlık yardımlarından yararlanmak için Kaymakamlık ve Valiliklere başvurmaları gerekmektedir. 1 Ocak 2012 tarihinden sonra ise yeşil kartlı olmayanlar ile herhangi bir sosyal güvencesi olmayanların genel sağlık sigortası tescili Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından re’sen yapılacaktır. Bu kişilerin 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren bir ay içinde gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekmektedir. Yapılan gelir tespiti sonucunda; aile içindeki kişi başına düşen gelir miktarının aylık tutarının asgari ücretin üçte birinden az olması halinde bu kişiler, primleri devlet tarafından karşılanarak Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendi kapsamında tescil edilecektir. Yapılan gelir testi sonucunda; aile içindeki kişi başına düşen gelir miktarının aylık tutarının asgari ücretin üçte birinden fazla olması halinde ise bu kişiler, Kanunun 60 ıncı maddesinin (g) bendi kapsamında tescil edilecektir. Bu kapsamda tescil edilen kişilerden aile içindeki kişi başına düşen gelir miktarının aylık tutarı; Asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olduğu tespit edilenler asgari ücretin üçte biri, Asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olduğu tespit edilenler asgari ücret, Asgari ücretin iki katından fazla olduğu tespit edilenler asgari ücretin iki katı, üzerinden %12 oranında genel sağlık sigortası primi ödeyecektir. 1 Ocak 2012 tarihinden sonra yeşil kart vizesi dolanların ise vize tarihinin dolduğu tarihten itibaren bir ay içinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir tespiti talebinde bulunmaları gerekmektedir. Gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ya da Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmayanlardan ise asgari ücretin iki katı tutarı üzerinden hesaplanan genel sağlık sigortası primi alınacaktır.
İlgili Genelgeye Buradan Ulaşabilirsiniz
@Ozel_Hastane kullanıcısından Tweetler |